/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Home » Broeken

Broeken

 

De meeste broeken die gedragen werden waren oorlogsgedateerde Britse, Australische en Brits_Indische woestijn- of tropenmodellen in khaki of groen. Ook Nederlandse productie katoenen tropenkleding, die weer was opgestart vlak na de bevrijding, is correct. Deze is groen en vaak 'DKG' gestempeld, wat staat voor 'Directoraat Kwartiermeester Generaal'. Ook oorlogsgedateerde groene Amerikaanse broeken in visgraatkatoen ('Herringbone Twill', HBT) zijn correct maar vormen wel een uitzondering.

 

Originele tropenkleding is vrij zeldzaam, maar er zijn goede reproducties verkrijgbaar. Het bestuur van de werkgroep kan precies vertellen waar deze te krijgen zijn.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb