/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Home » Hoofddeksels

Hoofddeksels

 

M1941 HBT pet

 

De standaard en meestgedragen pet was de Amerikaanse M1941 pet van HBT (visgraatstof), meestal voorzien van de metalen petleeuw als embleem. Dit model pet werd ook in Nederland gemaakt en nog lang gedragen. Deze pet, al dan niet voorzien van het embleem, hoort bij de standaard uitrusting van de werkgroep.

 

Tropenbaret

 

Bij sommige eenheden was de Australische tropenbaret zeer populair. Standaard werd die zonder enig embleem gedragen, maar bij de Stoottroepen werd hij soms wel voorzien van een embleem.

 

Mk. II Helm

 

De Mk. II helm van Britse of Canadese makelij was tot ver in de jaren '50 standaard uitrusting bij de KL. Het binnenwerk was niet verstelbaar. Dit model werd ook na de oorlog geproduceerd in Nederland, maar deze zijn in detail afwijkend en hebben niet de voorkeur voor gebruik in de werkgroep hoewel dit met een helmnetje wel grotendeels te camoufleren is. Een na-oorlogs Nederlands binnenwerk kan ook gebruikt worden, mits de zichtbare typische rood-bruine delen zwart worden gemaakt.

 

Mk. III Helm

 

In Indië werd ook de nieuwe Mk. III helm gedragen, die ook wel bekend stond als de 'turtle helmet'. Deze hebben de voorkeur over de latere Mk. IV helm, die in zichtbare details afwijkt.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb