/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Home » Kampgerei

Kampgerei

 

Voor gebruik voor de werkgroep gebruiken we diverse soorten tenten, al naar gelang de situatie. Het uitgangspunt is Brits materiaal, zoals de zgn. '6 ponder tent' voor 6 tot 8 personen en Britse puptentjes. Amerikaans materiaal zoals de zgn. 'Small wall' en de tweedelige puptenten zijn ook in gebruik.

 

Voor slapen in de grotere tenten hebben Amerikaans (model)- of eventueel Britse veldbedden de voorkeur. Slaapzakken zijn naar eigen smaak, maar origineel materiaal om tenminste overdag neer te leggen is altijd goed.

 

Persoonlijke eigendommen werden vervoerd en bewaard in zogenaamde 'repatriëringskoffers'. Deze koffers bestaan in vele maten en modellen, van zowel metaal als hout. Ze werden meestal in eigen beheer of door de lokale timmerman gemaakt. Sommige leken op de klassieke reiskist, andere leken inderdaad op gewone koffers en weer andere waren simpele munitiekisten. Kleuren waren meestal zwart, grijs of groen. Vrijwel altijd waren de kisten duidelijk voorzien van geschilderde naam, rang en eenheid, en soms van het eenheidsembleem. Vele originele kisten vermelden ook de naam van het schip waarmee de thuisreis werd gemaakt omdat het ruimbagage was. Voor gebruik in de werkgroep kan er, net als toen, naar eigen inzicht één of meerdere kist/koffer(s) worden gemaakt of gekocht.

 

 

Links: een Britse 6 ponder tent.

 

 

Boven: Amerikaanse veldbedden in gebruik. Deze werden meestal voorzien van stokken en latjes om de onmisbare klamboe aan te bevestigen. Zie ook de repatriëringskoffers onder de bedden.