/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Home » Schoenen

Schoenen

 

De door de gewone infanterist meest gebruikte schoenen waren de standaard Britse enkelhoge 'Ammo Boots' van zwart leer. Dit is dan ook het primaire model voor gebruik bij onze hoofduitbeelding. Deze schoenen zijn erg gemakkelijk te vinden in alle maten en goedkoop omdat ze tot in de jaren '90 zijn geproduceerd. Voor het gebruik maakt de productiedatum niet uit, zolang het uiterlijk maar gelijk is aan het WO2 model.

De te gebruiken ammo boots moeten wel de correcte platte leren zool, eventueel beslagen met metalen 'hobnails' hebben. Het leer van de schoen heeft structuur ('pebbled finish'), terwijl een eventuele 'toecap' juist van glad leer is. Lang niet alle ammo boots hadden deze toecap overigens, en beide varianten zijn correct. Ook goed te gebruiken zijn Nederlandse 'MvO' gemarkeerde schoenen uit de jaren '50, mits voorzien van de correcte beslagen zool. Een 'ammo boot' van geheel glad leer (gebruikt voor parades) is niet correct. Ook rubberzolen zijn in beginsel niet correct.

 

Foto volgt spoedig

 

Andere modellen schoenen, zoals de Amerikaanse enkelhoge schoenen, 'buckle boots' en 'jungle boots' werden ook gebruikt en zijn toegestaan voor gebruik in de werkgroep.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb