/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Home » Uitrusting ML-KNIL

Uitrusting ML-KNIL

 

De gedragen vliegerkleding en -uitrusting was een mengsel van Amerikaans, Brits en Australisch materiaal zonder enige standaard. Zowel standaard materiaal, vaak van leer, als speciale tropenuitrusting van (meestal) khaki stof werd gebruikt. Veel bemanningsleden droegen slechts een minimale uitrusting en lieten bijvoorbeeld overalls (vaak standaard HBT modellen) en vliegerlaarzen achterwege.

Persoonlijke uitrusting was wel vaak van Amerikaanse afkomst, zoals de webbing M1936 pistol belt, M1923 pistol ammo pouch en het leren M1916 holster voor het M1911A1 pistool dat vaak werd gedragen als persoonlijk wapen. Veel bemanningsleden droegen ook een mes/dolk in een schede aan hun riem. Deze messen waren meestal van een standaard model, maar vaak ook privé aangekocht. Ook M1936 'musettebags' met daarin een overlevingspakket werden vaak aan een draagriem meegenomen.

 


 

Maak een Gratis Website met JouwWeb