/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Home » Voertuigen

Voertuigen

 

In de periode 1945 - 1950 waren vele soorten militaire voertuigen in gebruik bij KL en KNIL. De meeste waren afkomstig uit Britse en Canadese surplusvoorraden, maar ook een aantal Amerikaanse typen waren in gebruik. De tweedehandsvoertuigen waren echter vaak versleten, waardoor er later in het conflict ook gloednieuwe voertuigen werden aangekocht in de VS.

 

De voertuigen waren meestal voorzien van diverse markeringen; standaard was een kleine geschilderde Nederlandse vlag gevolgd door een 4 tot 6-cijferig nummer. De eerste twee cijfers van het nummer waren iets kleiner in formaat dan de overige cijfers en gaven de voertuigklasse aan; ze waren gelijk voor alle voertuigen van die klasse, ongeacht de eenheid. De overige twee tot vier cijfers waren iets groter in formaat en vormden het unieke registratienummer van het betreffende voertuig. Eenheidsmarkeringen waren vaak van het Britse model met gekleurde vlakken en cijfers, hoewel er ook vaak regimentsemblemen op waren geschilderd.

 

Onderstaande foto laat het registratienummer van Canadese 3-tonner zien.

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb