Uitrusting

 

Het overgrote deel van de door de gewone infanterist gebruikte uitrusting was overnomen Britse P37 webbing, terwijl op kleine schaal ook Brits P44 en Amerikaans materiaal werd gebruikt. Wij zullen er in beginsel echter van uitgaan dat de gehele uitrusting van het P37 model is. Sommige eenheden werden echter uitgerust met Amerikaanse uitrusting; het is daarom aan te raden tevens een kleine basis-set Amerikaans materiaal aan te schaffen. Dit is echter niet verplicht.

 

P37 webbing is nog tot lang na WO2 doorgebruikt en -geproduceerd door o.a. het Britse leger, en is daarom overvloedig te vinden. Voor het gebruik maakt de datering niet uit; de metalen delen moeten echter van messing zijn en de webbing zelf khakikleurig. Metalen delen die groen of zwart zijn gelakt zijn niet correct en niet toegelaten. Alle leden dienen over een volledige set te beschikken, ook al werd meestal slechts een deel daarvan werkelijk in het veld gedragen.

 

De webbing is standaard khaki van kleur en dit heeft de voorkeur, maar geblancoed is beperkt toegestaan. Uit foto's blijkt dat bij veel eenheden webbing uitrustingsstukken vaak met standaard schoensmeer werden gezwart; naar verluidt was er geen blanco beschikbaar en zonder bescherming ging webbing snel rotten in het tropische klimaat. Het kwam echter maar zelden voor dat alle webbing delen werden gezwart; meestal werd het alleen met de koppelriem gedaan. Veel werkgroepleden hebben een extra koppelriem gezwart met schoensmeer, voor gelegenheden waar die het meest correct is. Ook werden vaak gezwarte riemen met gepoetste metalen delen gedragen bij het uitgaanstenue.

 

Elk lid dient over tenminste over de volgende P37 uitrustingstukken te beschikken:

    - 1 koppelriem

    - 2 kruisriemen

    - 2 basis munitietassen

    - 1 veldfles

    - 1 graafwerktuig

    - 2 L-riemen

    - 1 'small pack'

    - 1 'large pack'

    - 1 paar enkelstukken

 

Tijdens een korte patrouille werd meestal slechts de koppelriem gedragen met 1 munitietas en de veldfles over de schouder aan een kruisriem. Omdat het gebruik van de standaard munitietassen zonder kruisriemen om ze te steunen erg oncomfortabel is werd er in deze omstandigheden meestal een speciaal model tas voor motorrijders gebruikt, die aan de achterzijde aan de bovenkant een brede lus had waar de koppelriem doorheen ging.

 

Voor uitgebreide informatie over P37 webbing in het algemeen, klik hier